Antioksidan Desteğiyle Sedef Hastalığını Önleyin!

Cilt hastalıkları arasında belki de en yaygın olan sedef hastalığı, tedavi uygulanabilen fakat kesin çözümü olmayan bir rahatsızlıktır. Deri üzerinde pembe - kırmızı ya da kuru veya parlak pullanmalar şeklinde kendini gösterir. Uzmanlar çeşitli yöntemlerle hastalığın önlenebileceğini belirtiyor. Örneğin antioksidanlar çok güçlü bir önleyici. Antioksidan oranı yüksek besinler tüketmek, cilt sağlığına özen göstermek uzun vadede sedef hastalığına karşın istenilen korumayı sağlıyor. Sedef hastalığı kendi içerisinde türlere ayrıldığı için hafif ve şiddetli düzeyleri bulunuyor. Sedefin çıktığı bölgeler ve oranı değişkenlik gösteriyor. Sedefin rahatsız edici etkilerine karşı en güçlü savunmayı antioksidan besinler sağlıyor. Antioksidanlar bilindiği üzere kansere karşı da etkili bir rol oynuyor. Kırmızı ve yeşil yapraklı tüm meyve ve sebzeler antioksidan özellik taşıyor. Öte yandan yumurta, tavuk, balık, kırmızı et, sarımsak, turunçgiller, kavun, tatlı patates, kabak, havuç, keten tohumu, arpa, çavdar, yulaf ezmesi antioksidan anlamında tüketilebilecek güçlü besinlerdir. Beslenme düzenine antioksidan içerikli gıdaları eklemek veya antioksidan etkili gıda takviyelerini kullanmak başlı başına bir önlem iken, cildi nemli tutma ve dış etkenlere karşı koruma diğer önlemler arasında yer alıyor.